Страви і гарніри з тушкованих овочів

18 грудня 2018 року в Старосалтівському професійному аграрному ліцеї в групі КР-16 за професією « Кухар» пройшов відкритий урок з теми «Страви і гарніри з тушкованих овочів» в рамках проведення тижня відкритих уроків.
Урок проведений у нетрадиційній формі – змагання між  двома бригадами з елементами рольової гри.

З учнів групи було за раніше обрано  «Технолога», «Замовника», «Інженера з охорони праці».

За сценарієм учасниками уроку були:
-«Технолога»  – Костенко Анастасія;
– «Замовника» – Волосник Маргарита;

«Інженера з охорони праці»  – Конюхова Вікторія.
– також майстер виробничого навчання Балабан І.П. – «Начальника дільниці».

– запрошені гості;

– учні групи.

 

1 конкурс «Вікторину» провела Маргарита – «Замовник».

Вона зачитала 10 запитань ,а бригадам необхідно якомога швидше підняти руку і правильно відповісти (вірна відповідь -1 бал). Перемагає бригада з більшою кількістю балів.

 

2 конкурс «Професіонали» (на швидкість і якість). Цей конкурс було проведено майстром в/н.

Кожній бригаді потрібно  підготувати робоче місце для приготування голубців з картоплею.

На робочому місці знаходилося безліч потрібних і не потрібних інструментів та обладнання. Бригадам було запропоновано  прибрати всі непотрібні речі, протягом 2 хв.

 3 конкурс «Кросворд»

«Інженер з охорони праці» перевіряє знання бригад (хто правильно і швидше розв’яже кросворд).


«Технолог»
розкладає на двох столах (стільцях) по 2 карток-завдань. Спочатку учні першої бригади протягом 3 хв. відповідають на запитання (зараховуються повні відповіді), потім учні другої бригади (1 відповідь – 1 бал).4 конкурс – естафета «Хто швидше»

Майстром в/н було проведено показ напівфабрикату голубців.

Після чого учні показали вміння організувати робоче місце кухаря, навички користування посудом, інструментом, інвентарем, обладнанням. Представили технологічні картки і схеми.

Цікавим виявилось використання заздалегідь підготовлених учнями конкурсів до уроку: « Страви і гарніри з тушкованих овочів», «Голубці українські».  Закінчівся урок на позитивній ноті.     Такі уроки сприяють пошуку додаткової інформації, творчому фаховому розвитку учнів, формують їх комунікативні якості та вміння виступати перед аудиторією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *